Onderwijs

Als studievereniging vinden we het natuurlijk heel belangrijk dat je alles uit je studie haalt. Daarom hebben we hier wat informatie voor je verzamelt die je kan helpen bij je studie. Voor alle feitelijke informatie over de opleiding kan je terecht bij site van de bachelor Moleculaire Levenswetenschappen en de Master Molecular Life sciences.

Study handbook en planning booklet

In het ‘study handbook’ kan je een beschrijving vinden van alle vakken die worden gegeven aan Wageningen University. Het ‘study handbook’ kan je hier vinden. Op deze site kan je het ook het “planning booklet” vinden, met deze excel sheet kan je makkelijk vakken opzoeken per periode.

Team site

Tijdens je studie hoor je één keer over de Team site: tijdens de AID. Meestal wordt deze site daarna vergeten. Als je hem al herinnert weet je waarschijnlijk niet meer waar je de site kan vinden. Het is echter een hele nuttige site. Het is de site van de opleiding waar je alle informatie kan vinden over de opleiding die niet openbaar is. Denk hierbij aan thesiscontracten en een grote lijst met opties voor een “zelfgekozen minor”. Klik hier om direct naar de site te gaan, je moet wel nog even inloggen.

Vakrecensies

Ben jij je minor aan het uitzoeken of ben je opzoek naar keuzevakken en weet je niet waar je het moet zoeken? Via deze link kom je bij vakrecensies die geschreven zijn door Moleculairen. Hierin kan je ideeën op doen voor vakken of lezen of een vak/minor geschikt is voor Moleculaire studenten. Er zijn alleen recensies opgenomen van minors en keuze vakken, de vaste vakken in de bachelor worden niet gerecenseerd.

Heb je een minor gedaan of keuzevakken gevolgd? Help dan andere Moleculairen door jouw recensie op te sturen naar het bestuur van M.S.V. Alchimica, zodat jouw recensie toegevoegd kan worden. Als je opzoek bent voor je minor kijk dan ook eens op de teamsite van MLW.

Oude tentamens

Hier hebben we tentamens verzameld van vakken, die je kan gebruiken als oefenmateriaal voor een vaak. Wees gewaarschuwd, oudere tentamens kunnen vragen bevatten die nu niet meer relevant zijn voor dat vak.

Vakevaluaties

Na afloop van elk vak krijg je een vakevaluatie toegestuurd. De docenten gebruiken de uitkomst van deze evaluatie om hun vak te verbeteren. Daarom is het erg belangrijk dat je de vakevaluatie invult. Tijdens het vak zelf kan je natuurlijk ook altijd al tips geven aan de docent. Heb je een suggestie over het onderwijs die je niet kwijt kan bij de docent of via de anonieme vakevaluatie, dan kan je je opmerking ook nog kwijt bij de opleidingscommissaris van Alchimica of de studentleden van de opleidingscommissie (de opleidingscommissie, ook wel opcie genoemd, bepaalt de inhoud van de studie moleculaire levenswetenschappen en bewaakt de kwaliteit van het onderwijs), zij zullen ervoor zorgen dat jouw opmerking op de goede plek terecht komt.

Studiekeuzecoaches

Bachelor studiecoach

Hoi! Ik ben Inge en ik studeer sinds 2014 moleculaire levenswetenschappen. Ik woon op kamers in Wageningen en ik voel me hier helemaal thuis. Aangezien ik zelf ontzettend slecht ben in het maken van keuzes, weet ik nog goed hoe lastig het kan zijn om een studie uit te kiezen. Zelfs als je de richting al weet (in mijn geval de combinatie van scheikunde/natuurkunde/biologie), dan zijn er nog steeds allerlei studies waar je uit kan kiezen. Dan is het erg fijn als er iemand is om je vragen aan te stellen. Mocht je vragen hebben over deze studie, studeren in Wageningen, het studentenleven, de verenigingen, op kamers wonen of over iets heel anders, dan kan je altijd bij mij terecht. Stuur me een mailtje en ik zal mijn uiterste best doen om je vragen te beantwoorden.(studiecoachbml@wur.nl)

 Foto

 Master studentcoach

Hi! My name is Lisa and I study Molecular Life Sciences. I enjoyed the BSc programme in Wageningen very much, so I knew for sure that I wanted to continue with my MSc here. To me, the education is inspiring, because many courses relate to current research. The four specializations provide an opportunity to study the subjects that fit you best. Also, Wageningen University has useful international contacts, so that our students have access to interesting internships. With all the different masters, I know that it can be hard to choose your MSc and I would like to help you. If you have questions about the study programme, admission, the city Wageningen or anything else, do not hesitate to contact me!( studentcoachmml@wur.nl)

studiecoach2